Brandwerende beglazing

brandwerend-glasGoedkoopdubbelglas.nl heeft een compleet assortiment brandwerend glas dat een unieke combinatie van licht, transparantie en brandbeveiliging biedt.

Normaal floatglas breekt bij een brand al zeer snel. Bij een brand ontstaat er een temperatuurverschil tussen het glasoppervlak en de glasranden. Het gevolg hiervan zijn thermische spanningen in de ruit. Wanneer de thermische spanning te groot wordt, ontstaat breuk. Voor floatglas is dit bij een brand al binnen ongeveer 1 minuut het geval. Derhalve zal het glas allerlei bewerkingen moeten ondergaan om brandwerende eigenschappen te krijgen.

Brandwerend glas wordt gerangschikt naar prestatieniveau, dat wil zeggen naar de duur van de brandwerendheid en de wijze van brandwering. De rangschikking van het brandwerend glas gebeurt aan de hand van verschillende criteria en is beschreven in Europese normen.

Voor de indeling van brandwerend glas zijn de belangrijkste drie klassen:

  • E = de vlamdichtheid van het glas
  • W = de weerstand tegen warmtestraling
  • I = de weerstand tegen temperatuur

Plaatsen brandwerend glas

Brandwerend glas moet altijd worden geplaatst zoals het getest is. In het testrapport staat dan ook precies omschreven welk kozijn, welke materialen (blokjes, band, etc.) zijn toegepast bij de test en dus in de praktijk gebruikt moeten worden.

Heeft u vragen over brandwerende beglazing of wilt u een offerte aanvragen? Vul dan ons contactformulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht