Nieuws

Woningen of gebouwen isoleren zonder gebruik te maken van hoogwaardig isolatieglas is niet mogelijk. Glas is noodzakelijk voor de natuurlijke lichtinval en de algehele beleving van het gebouw. Voor een goed woongenot en goede energieprestaties is het aan te bevelen om hoogwaardig isolatieglas toe te passen.

Door diverse overheden wordt het toepassen van isolatieglas getimuleerd middels subsidies en goedkope leningen. op de website www.energiesubsidiewijzer.nl vindt u meer informatie over de subsidies

Dubbel glas en HR-glas

Isolatieglas, zoals dubbel glas en HR++ glas, isoleert veel beter dan enkel glas en verbetert je wooncomfort. Bovendien bespaar je ermee op je energieverbruik.

Voor de toevoer van verse lucht kan een keuze gemaakt worden uit een zeer uitgebreid gamma zelfregelende (ZR) ventilatieroosters.

Als u dubbel glas wilt kopen in 2016 dan wilt u zo voordelig mogelijk uit zijn. De overheid wilt graag dat woningeigenaren in Nederland hun huis verduurzamen. Maar waar kunt u zoal van profiteren?:

Glas is:

doorzichtig
lichtdoorlatend
zonnewarmte doorlatend
weerbestendig
vlak, maar zo nodig ook te buigen
vormvast bij hoge en lage temperaturen
krasvast in zeer verschillende afmetingen verkrijgbaar
te leveren in dikten van 0,4 tot 25 mm of meer
milieuvriendelijk
onbeperkt verkrijgbaar
bewerkbaar voor allerlei doeleinden
Kunt u zich een ander materiaal voorstellen, dat zoveel gunstige eigenschappen in zich verenigt als glas?

Glas geeft ons de mogelijkheid licht in onze gebouwen toe te laten en tegelijkertijd te beschermen tegen alle weersinvloeden. Moderne glassoorten kennen niet meer het nadeel dat het materiaal soms teveel zonnewarmte doorlaat. Er bestaan verschillende soorten warmtewerend glas, die zelfs een isolatiewaarde hebben die hoger is dan die van een spouwmuur.

Glas: werkelijk, het zou een ramp voor ons allemaal zijn als het er niet meer zou zijn!
Gelukkig zijn de grondstoffen in vrijwel onuitputtelijke hoeveelheden op de aarde aanwezig en is de productie vandaag de dag zó geperfectioneerd, dat het in verhouding tot andere bouwmaterialen nog altijd bijzonder goedkoop is. Glas is geen schaars goed; het is altijd volop te verkrijgen.

Vlakglas Recycling Nederland verzamelt vlakglasafval in om het vervolgens te laten recyclen. Vlakglas Recycling Nederland accepteert alleen schoon vlakglasafval; alleen van schoon vlakglasafval kan nieuw glas gemaakt worden.

Jaarlijks genereert de woning- en utiliteitsbouw vele duizenden tonnen aan vlakglasafval. De stichting Vlakglas Recycling Nederland zet zich in voor het systematisch verzamelen en recyclen van dit afval. Door vlakglasafval gescheiden van ander bouwafval te verzamelen en te recyclen, wordt het milieu gespaard. Niet alleen wordt er minder afval gestort, er wordt eveneens minder energie verbruikt. De productie van nieuw glas uit glasscherven verbruikt minder energie dan de productie uit de orginele grondstoffen zand en soda. Recycling is daarom in maatschappelijk opzicht een belangrijke zaak.

Bovendien snijdt het mes aan twee kanten. Want met haar activiteiten biedt Vlakglas Recycling Nederland glashandelaren, glasbewerkers, glaszetters, schilders, aannemers en slopers een eenvoudig, verantwoord en kostenbesparend alternatief om van hun vlakglasafval af te komen.

De glasbranche wordt steeds duurzamer. Al sinds 2000 wordt vlakglas op een duurzame manier ingezameld en gerecycled door Vlakglas Recycling Nederland. Afvalglas wordt ingezameld bij inzamelpunten, schoongemaakt en zoveel als mogelijk weer gebruikt om nieuw vlakglas van te maken.

Daarnaast werken producenten van glas in Nederland hard aan het verduurzamen van het productieproces van glas. In de routekaart 2030 Nederlandse Glasindustrie presenteert de Nederlandse glasindustrie de visie van de sector om in 2030 niet alleen tot de schoonste en meest energie-efficiënte ter wereld te blijven behoren, maar ook een levensvatbare en rendabele sector voor Nederland te zijn.