Recycling van vlakglas

Vlakglas Recycling Nederland verzamelt vlakglasafval in om het vervolgens te laten recyclen. Vlakglas Recycling Nederland accepteert alleen schoon vlakglasafval; alleen van schoon vlakglasafval kan nieuw glas gemaakt worden.

Jaarlijks genereert de woning- en utiliteitsbouw vele duizenden tonnen aan vlakglasafval. De stichting Vlakglas Recycling Nederland zet zich in voor het systematisch verzamelen en recyclen van dit afval. Door vlakglasafval gescheiden van ander bouwafval te verzamelen en te recyclen, wordt het milieu gespaard. Niet alleen wordt er minder afval gestort, er wordt eveneens minder energie verbruikt. De productie van nieuw glas uit glasscherven verbruikt minder energie dan de productie uit de orginele grondstoffen zand en soda. Recycling is daarom in maatschappelijk opzicht een belangrijke zaak.

Bovendien snijdt het mes aan twee kanten. Want met haar activiteiten biedt Vlakglas Recycling Nederland glashandelaren, glasbewerkers, glaszetters, schilders, aannemers en slopers een eenvoudig, verantwoord en kostenbesparend alternatief om van hun vlakglasafval af te komen.

Over de auteur

info@goedkoopdubbelglas.nl

Gerelateerd bericht

Plaats de beoordeling

Toon schermnaam

E-mail

Titel

Bericht